Kadınlar Avatarlarına Benzemek İstiyor

 Kadınlar Avatarlarına Benzemek İstiyor

Estetik Çılgınlığı Çığrından Çıktı

İngiltere’de “Botoks kralı” olarak bilinen önde gelen bir estetik uzmanı, gençlerin, filtreli sosyal medya estetiğini gerçek hayatta yeniden yaratmak için yaptırdıkları estetik işlemlerin “çığrından çıktığını” ifade etti. “Sosyal medyadaki filtreli fotoğraflarına benzemeye çalışıyorlar.”

İngiltere’de “Botoks kralı” olarak bilinen önde gelen bir estetik doktoru, gençlerin, filtreli sosyal medya estetiğini gerçek hayatta yeniden yaratmak için yaptırdıkları estetik işlemlerin “çığrından çıktığını” ifade etti. Ayrıca, estetikleri nedeniyle artık tanıyamadığını söylediği meslektaşlarını da bu eğilimi körükledikleri için eleştirdi.

Botoks ve dolgular bir zamanlar fark edilebilir olmayan yaşlanma karşıtı çözümler arayan ileri yaştaki kişiler arasında popülerken, Dr. Michael Prager “gözle görülür şekilde değiştirilmiş” bir görünüm elde etmenin 30 yaşın altındakiler arasında bir trend haline geldiğini söyledi.

Londra’da kliniği bulunan doktor, gençlerin fiziksel değişimleri tasarım kıyafetler giymekle eşdeğer bir “statü sembolü” olarak görmeleriyle birlikte, fiziklerini dramatik bir şekilde değiştirmenin artık bayağı bulunmadığını söyledi: “30 yaşın altındakiler çığrından çıkmış durumda.”

Birleşik Krallık’ta her yıl ortalama 900.000 botoks enjeksiyonu yapılıyor. İngiliz Dermatologlar Birliği’nden Dr. Tamara Griffiths, botoks ve dolgu yaptıran çocuk ve gençlerin sayısının artmasından endişe duyulduğunu söylüyor.

Sosyal medya etkisi

Sosyal medya ve bazı ünlü isimler, özellikle de Kardashianlar, estetik değişikliklerin saklanması gereken bir sır olmaktan çıkıp açıkça gurur duyulan bir tercihe dönüşmesinde önemli bir rol oynadı.

Gençlerin “aşırı derecede enjeksiyon kullandığını ve bundan gurur duyduklarını” belirten Prager, pek çoğunun sosyal medyadaki filtreli hallerine benzemeye çalıştıklarının altını çiziyor.

Beden algı bozukluğundaki artışın bu eğilimi körüklediğini söyleyen Prager, tandığı bazı insanların tanınmaz hale geldiğini söylüyor.

Bunun “ne kınanabilir ne de alkışlanabilir” bir trend olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Prager, benlik algısı ile gerçeklik arasındaki uçurumun açıldığını belirtiyor: “Kendilerine dair algıladıkları şey artık bizim gördüğümüz şeye benzemiyor.”

Daha belirgin estetik uygulamalar bir süredir revaçta olsa da, uzmanların görüşü, karantina sürecindeki Zoom görüşmelerinin bu eğilimi daha da güçlendirdiği, online toplantıların insanların kendilerini başkalarıyla karşılaştırmasına neden olduğu için bunun ruh halini etkilediği yönünde.

insanların kişisel tercihlerinden rahatsız olmadığını, ancak trendlerin mesleğine bakış açısını değiştirerek “kozmetik tıp pratisyeni olarak ciddiye alınmayı çok zor” hale getirmesinden rahatsız olduğunu belirten Prager, botoksun her şeye rağmen faydalı bir tedavi olduğunu düşünüyor. “Genel olarak, harika bir tıbbi yararlı tedavi. Aynı şey dolgu maddeleri için de geçerli. Çok büyük faydaları var. Ancak iğnenin ucunda kimin oturduğuna dikkat etmek gerekiyor.”

Benzer Yazılar