“DÜNYA’DA YAŞAYAN POLİGLOTLAR”

 “DÜNYA’DA YAŞAYAN POLİGLOTLAR”

 İnsanlığın, antik çağlardan günümüze kadar taşıdığı özel bir ortak yeteneği bulunmakta. Bu yeteneğe sahip insanlara “Poliglot” adı verilmekte. Poliglot Yunanca kökenli bir kelime ve çok dillilik anlamına geliyor. Poliglotlar dil öğrenme kabiliyetleriyle hem şaşırtıyor, hem de imrendiriyor. Bir insanın Poliglot sınıfına girebilmesi için beşten fazla dili iyi derecede konuşabilmesi gerekiyor. Bazı Poliglotların ise doğuştan gelen tek bir ana dili olmuyor. İki ya da üç dil ile büyüyen Poliglot bireylerde çok kimliklilik ve yüksek sosyal uyumluluk halleri gözlemlenebiliyor.

Artık tüm dünyada anadil dışında ikinci bir dili konuşabiliyor olmak büyük önem arz ediyor. Çoğu kişi için ikinci bir dili öğrenmek zorlayıcı bir süreç olsa da hızla globalleşen dünyada bu durum kaçınılmaz bir hal alıyor.

 

 

POLİGLOTLARIN EN ÖNEMLİ SIRLARI:

-Poliglotların büyük bir çoğunluğu önce konuşmak istedikleri dilin en sık kullanılan ilk 500 kelimesini öğreniyorlar.

-Sözcük yapılarını daha iyi hatırlamak ve doğru telaffuz geliştirmek için, kelimeleri ve cümleleri en baştan yüksek sesle telaffuz ederek egzersizler yapıyorlar.

-Birçok Poliglot, kaliteli öğrenme için kaydedilmiş konuşmaların dinlenmesini öneriyor. Bir kişi ne hakkında konuştuğunu anlamasa bile, tonlamayı dinleyebilir, konuşmanın nasıl geldiğini duyabilir.

-Poliglotlar, telaffuzda ve kelimelerin yazımında hata yapmaktan çekinmiyorlar.

-Akademik ilerleme, mesleki gelişme ya da yalnızca sosyalleşme gibi hedefler belirleyerek ihtiyaç analizi yapıyor ve öğrenme süreçlerini hızlandırıyorlar.

Çok sayıda Poliglot sahibi olarak bilinen ülkeler arasında İsviçre

( Almanca+İtalyanca+Fransızca+Romence+İngilizce) ve Fas (Arapça, Fransızca, İspanyolca, Fasça, İngilizce) yer almaktadır.

Benzer Yazılar