İTÜ’DE YIL BOYU SANAT
Yapılan düzenleme ile Ayazağa Yerleşkesindeki Rektörlük binasına Sanat Galerisi kazandırıldı.
Ebru sanatından takı tasarımına, nadir basılı eserlerden keçeye her ay farklı temalarla yeni sergiler açılarak, Işık Güner, Hikmet Barutçugil, Selçuk Gürışık gibi önemli sanatçılar ağırlanacak.
İTÜ Rektörlüğü, sanat havasının daha çok solunduğu bir teknik üniversite, farklı estetik değerlerin, görme biçimlerinin, algıların, fikir zenginliğinin kendini daha çok hissettirdiği bir teknik üniversite için harekete geçti. Sanatın zamansız gücü ve etkisi, İTÜ’nün 241 yıllık gücü ve yenilikçi vizyonu ile birleştirilerek, yıl boyunca birbirinden önemli sanatçıların eserlerinin İTÜ’lülerle buluşacağı bir program hazırlandı.
Rektörlük Binasına Sanat Galerisi
Farklı Disiplinlerin Buluşma Noktası
İlk sergi ise özellikle İTÜ ailesinden bir isme ayrıldı. İTÜ Meslek Yüksekokulunun ve İTÜ Bilim Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüklerini yürüten Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan’ın suluboya eserlerinden oluşan sergi, 6-20 Şubat 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Rektörlük Sanat Galerisinin “merhaba”sı olacak “Murat Çakan Suluboya Sergisi”nin açılışı, 6 Şubat 2014 Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak. Açılışta, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı da bir dinleti sunacak.
Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan Hakkında
Rektörlük Sanat Galerisinde, her ay yeni bir sanatçının ve farklı sanatların örneklerinin sunulacağı sergiler açılacak. Hem geleneksel hem de modern sanat akımlarına yer verilecek. 2014 yılı boyunca “resim, keçe, takı tasarımı, kıyafet tasarımı, bitki illüstrasyonu, ebru, nadir basılı eserler” gibi farklı ilgi alanlarına yönelik sergiler planlandı. Işık Güner, Selçuk Gürışık, Hikmet Barutçugil, Gönül Paksoy, Bairam Baıjram, Gülname Turan, Ela Cindoruk ve Nazan Pak, İTÜ Rektörlük Sanat Galerisinde eserleriyle yer alacak isimler arasında.
Açılış Sergisi İTÜ’den
1967 Edirne doğumlu Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan, ilkokul yıllarında başlayan resim sanatına ilgisini, kendini sürekli geliştirerek besledi. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, ödüller aldı. Makina mühendisliği alanındaki akademik kariyerini sürdürürken, resim çalışmalarından hiç kopmadı. 1994-95’te Brüksel’de -biri karma- iki sergi açtı. 2000 yılından bu yana İTÜ öğretim üyesi olan Çakan, halen Meslek Yüksekokulu ile İTÜ Bilim Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüklerini yürütüyor.